ביטול Cloud Identity
אם יש משתמשים בארגון שכבר לא צריכים את שירות Cloud Identity, אתם יכולים למחוק אותם או לבטל את המינוי.
כדי להפסיק להשתמש בכל שירותי Google בארגון, צריך לבטל את המינויים ולמחוק את חשבון Google של הארגון.
לפני שמתחילים
חשוב לוודא שאתם משתמשים בחשבון סופר-אדמין, שנדרש כדי להשלים את ההוראות במסמך הזה. אם רכשתם את השירות ממפיץ, צריך לפנות למפיץ של Google.
ביטול המינוי ל-Cloud Identity
ביטול Cloud Identity Premium
אתם יכולים לבטל את המינוי ל-Cloud Identity Premium אם המשתמשים שלכם כבר לא צריכים את התכונות שלו. הרישיונות של המשתמשים לשירותים אחרים, כמו Google Workspace, נשארים בתוקף. אחרי ביטול Premium, אם יש לכם את מהדורת Cloud Identity Free, משתמשים שאין להם רישיונות אחרים מקבלים רישיונות Cloud Identity בחינם.
אחרי הביטול, Google מחייבת באופן אוטומטי את אמצעי התשלום הראשי שלכם בתחילת החודש הבא.
- מנויים לתוכנית הגמישה מחויבים בעלות יחסית לשימוש בחודש הנוכחי.
- מנויים לתוכנית שנתית יכולים לראות את העלות של שארית התוכנית בדף הביטול.
במסוף Google Admin, עוברים אל חיוב > מינויים.
כדי לעשות את זה צריך את ההרשאה "ניהול החיוב".
- לוחצים על המינוי ואז על ביטול המינוי.
- לוחצים על המשך כדי לבטל את המינוי.
ביטול Cloud Identity (מהדורה חינמית)
אי אפשר לבטל מינוי ל-Cloud Identity בחינם. אפשר למחוק מהארגון משתמשים שלא צריכים את התכונות של Cloud Identity Free או מינויים אחרים שלכם.
אם יש לכם רק מינוי ל-Cloud Identity Free ואף אחד מהמשתמשים לא צריך יותר את השירות, אתם יכולים למחוק את חשבון Google של הארגון.
שאלות?
מה עושים אם מסוף Admin לא מופיע?
אם אין לכם גישה למסוף Admin, כדאי לנסות את הפתרונות האלה.
אפשר לקבל החזר כספי על היתרה?
כן. כדי לבקש החזר כספי על היתרה שנותרה, אפשר לפנות אלינו.
למה חויבתי אחרי שהמינוי כבר בוטל?
אחרי שתבטלו את המינוי, נחייב את החשבון שלכם בתחילת החודש העוקב בחיובים שעדיין לא שולמו. סכום החיוב יחושב בהתאם לשירות ולתוכנית התשלומים שלכם:
- תוכנית גמישה – נחייב אתכם על הימים שבהם השתמשתם בשירות. לדוגמה, אם בחרתם לבטל את המינוי ב-15 בחודש הנוכחי, נחייב אתכם על שימוש בשירות בחצי מהחודש.
- תוכנית שנתית/לתקופה מוגדרת מראש – נחייב אתכם על יתרת הסכום לתשלום, אם קיימת.
- Essentials (מהדורה בתשלום) – נחייב אתכם בעלות החודשית המלאה לכל משתמש פעיל במהלך אותו החודש. איך מתבצע החיוב ב-Essentials